'Niets concreets' voor clubloze Bakker: De kansen nemen met de dag af

'Niets concreets' voor clubloze Bakker: "De kansen nemen met de dag af"

05-08-2019 11:25
39

Erik Bakker hoopt snel een nieuwe club te vinden. De middenvelder zit zonder werk sinds zijn vertrek bij De Graafschap. Het contract van Bakker liep eind juni af in Doetinchem. 

Een Scandinavisch avontuur behoorde tot de mogelijkheden. "Ik ben deze zomer twee dagen op proef geweest bij het Deense Silkeborg. Het werd hem niet. Dat had niets te maken met de club en de aardige mensen daar. Maar toen ik er zat, voelde ik het niet echt", vertelt Bakker (29) in gesprek met de Stentor. 

"Mijn vriendin Vera moest dan haar baan opzeggen, het is nogal een stap. Ik hoopte dat ik daar een soort nieuwe energie zou krijgen, na een vervelende periode. Wel jammer, want ik hoopte echt op het goede gevoel. Ik moest ook snel beslissen en besloot het niet te doen."

Nu is het wachten op iets anders. "Misschien zijn er onder in de Eredivisie nog clubs die een speler nodig hebben. Ik kan zeker van waarde zijn. Of een club komt uit de top van de Keuken Kampioen Divisie, maar het moet wel passen."

"Momenteel zit er niets concreets in de pijplijn. De kansen nemen met de dag af, maar daar denk ik nog niet aan. Komt er iets moois, dan ga ik het doen. Zo niet, dan is het jammer."