Perez: 'Kan hij voor Nederland spelen? Ja? Dat is dan mooi meegenomen'

Perez: 'Kan hij voor Nederland spelen? Ja? Dat is dan mooi meegenomen'

05-08-2019 12:42
40

Kenneth Perez is erg enthousiast over Myron Boadu. De achttienjarige spits van AZ maakte zondag, tijdens de clash met Fortuna Sittard in het AFAS Stadion (4-0), een uitstekende indruk op de analist van FOX Sports. 

Boadu was één keer trefzeker tegen Fortuna. Afgelopen donderdag blonk de tiener ook al uit tijdens de Europa League-clash met BK Häcken. In Zweden was Boadu goed voor een doelpunt en twee assists

Perez denkt dat Boadu kan uitgroeien tot een uitmuntende spits. "Als-ie heel blijft wel", zei de Deen zondagavond bij FOX Sports"Ik maak me wel zorgen natuurlijk om iemand die al twee van zulke zware blessures heeft gehad. Kruisbandblessures, dat is niet niks op die leeftijd."

"Maar als hij heel blijft... Dan is het echt een héél mooie speler. Kan hij voor Nederland spelen? Ja? Dat is dan mooi meegenomen. Qua potentie... Jeremain Lens, bijvoorbeeld, had alleen maar snelheid. Met loopacties was-ie niet zo slim."

"Boadu is pas achttien en hij heeft die slimmigheid al wél. Je hebt in het strafschopgebied maar weinig ruimte. Dat deed-ie echt goed", aldus Perez. "Ik dicht hem een heel mooie toekomst toe."