Kieft zéér complimenteus over scorende AZ-tiener: 'Dat is mooi om te horen'

5 augustus om 09:55

Myron Boadu is gevleid door de lovende kritieken van Wim Kieft. De oud-international liet in zijn column voor De Telegraaf optekenen dat de achttienjarige AZ-spits 'zoveel talent heeft dat het Nederlands elftal op termijn haalbaar is'.

'Hij is snel, loopt functioneel, zoekt de kortste weg naar het doel zonder daarbij door tegenstanders heen te willen lopen. Hij behoudt op snelheid het overzicht en techniek', aldus Kieft, die ook ploeggenoot Calvin Stengs prijst. 'Lukt het deze twee om te gaan met de druk, en de concentratie op te brengen om altijd te leveren dan kunnen zij snel groeien. Het valt te hopen dat daarna niet een kansloze stap naar het buitenland volgt, maar dat ze bijvoorbeeld een tussenstap maken bij Ajax of PSV. Om daarvandaan de grote stap te maken.'

Boadu is onder de indruk van de mooie woorden van Kieft. "Ja, als Wim Kieft zegt dat hij je een goede voetballer vindt dan is dat mooi om te horen. Hij is natuurlijk een grote voetballer geweest", zegt de talentvolle spits, die het nodige doorgestuurd krijgt van vrienden en familie, tegen AZ Fanpage. "Dat is mooi om te horen, maar daar hou ik me verder niet mee bezig. Ik heb mijn familie om me heen die me met beide benen op de grond probeert te houden."