Woede bij achterban Heracles: "Het verhaal er achter is mooi en klopt"

6 augustus om 12:53

De achterban van Heracles Almelo liet afgelopen zondag in woord en gebaar blijken dat het de nieuwe naam van het stadion van hun club, 'Erve Asito', niet pruimt. Supporters hoeven echter niet op een naamswijziging te rekenen, vertelt Remko Stolk dinsdag in gesprek met TC/Tubantia. 

Fans van Heracles gooiden in de beginfase van het thuisduel met sc Heerenveen (0-4) onder meer eieren op het veld om hun onvrede kenbaar te maken. "De actie van zondag doet geen recht aan onze band met de club en de supporters. En ook niet aan de spelers en het voetbal. Je zag dat ze van slag waren. Iets wat een feestje had moeten zijn, werd overschaduwd door iets wat nooit onze intentie is geweest", zegt Stolk, commercieel directeur van hoofdsponsor Asito. 

Ondanks alle ophef blijft de naam hoe dan ook behouden. "Wij vinden dat de naam de lading dekt. Het verhaal er achter is mooi en klopt. Als je op Wikipedia zoekt, staat er als eerste dat erve 'de stam is van iets erven'. Daar gaat het om. En het klopt, er staat ook dat het een oude vorm is van een boerenerf."

"We wilden geen dertien in een dozijnnaam, maar iets unieks. Het Asito Stadion is nooit een overweging geweest, maar het klopt dat we het meer moeten uitleggen dan we van tevoren hadden gedacht. We hopen dat het langzaam beklijft en dan nog is het een kwestie van smaak."