'Van Leeuwen is gewoon een kopie van Van de Beek en technisch zelfs nog beter'

6 augustus om 17:17
Laatste update: 6 augustus om 17:43

Jong FC Twente speelde afgelopen zaterdag een oefenduel met de amateurs van HHC Hardenberg (2-3 verlies). Gert Jan Karsten, trainer van HHC, zag bij Jong Twente een speler lopen die goed bij Ajax zou passen: Thijs van Leeuwen. Van Leeuwen is volgens Karsten nóg beter dan Donny van de Beek, die op weg is naar Real Madrid.

"Ik durf te zeggen dat er bij Twente een speler loopt die Ajax nu direct moet ophalen: Thijs van Leeuwen", zegt Karsten bij RTV Oost. "Hij is goed genoeg om in een traject te zetten. Dan heb je voor weinig geld gewoon de opvolger van Van de Beek in huis. Dat is gewoon een kopie en ik denk technisch zelfs nog beter."

Karsten zag Van Leeuwen al een aantal keren spelen. "Als ik die jongens zie vind ik het wel een beetje jammer van Twente. De jongens die ze hebben komen allemaal uit Japan, Spanje en weet ik veel waar vandaan. Er komt veel moois aan bij Twente."

Karsten herhaalt dat hij Van Leeuwen graag bij Ajax zou zien. "Als ik Ajax was haalde ik zo'n jongen op en zou ik hetzelfde doen als met Perr Schuurs. Nu vindt iedereen het een geweldige speler, maar toen hij bij Ajax kwam werd hij meteen afgebrand. Zet zo'n jongen maar in een traject van twee jaar. Dat doen ze nu ook met Kjell Scherpen, Kik Pierie en Schuurs. Ze hebben daar beleid op gemaakt. Twente en Feyenoord kunnen daar een voorbeeld aan nemen."