'Veeleisende' De Jong maakt indruk bij FC Barcelona: 'Hij toont veel lef'

'Veeleisende' De Jong maakt indruk bij FC Barcelona: 'Hij toont veel lef'

06-08-2019 17:42 Laatste update: 18:12
41

Ernesto Valverde looft de uitblinkende Frenkie de Jong, die in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een goede indruk maakt op de technische staf van FC Barcelona.

"De Jong is heel leergierig, oplettend en wil zichzelf continu verbeteren", wordt Valverde geciteerd door Spaanse media. "Hij eist ook heel veel van zichzelf. Hij wil de bal altijd hebben en toont veel lef in balbezit. Als hij in moeilijke situaties de bal krijgt, draait hij open en zoekt hij de oplossing."

Wedden

Meer odds

Het zit Valverde niet lekker dat Barcelona momenteel nog in de Verenigde Staten is, terwijl de Primera Division over anderhalve week weer van start gaat. "De trip is economisch en maatschappelijk gezien belangrijk voor de club, maar voor de ploeg is het niet wenselijk", zegt de Spanjaard. "We moeten veel reizen, terwijl sommige spelers amper hebben getraind. We zullen zien hoe we dit gaan oplossen."

Barcelona speelt donderdag en zaterdag oefenduel met SSC Napoli. Volgende week vrijdag wacht het eerste competitieduel met Athletic Bilbao.