Ten Hag over prima resultaat: 'Zeventig minuten lang de baas, dat stemt tevreden'

Ten Hag over prima resultaat: 'Zeventig minuten lang de baas, dat stemt tevreden'

Gepubliceerd: dinsdag 6 augustus 2019 om 21:44di 06-08-2019 om 21:44

Erik ten Hag is niet ontevreden na het 2-2 gelijkspel van Ajax tegen PAOK Saliniki. De trainer baalt wel van de matige fase voor rust in Griekenland en eist verbetering van zijn ploeg.

"We zijn goed begonnen, maar daarna hadden we een mindere fase", stelt Ten Hag bij Ziggo Sport. "Het kwartier voor rust hadden we het heel moeilijk en kregen we twee tegengoals. We bleven dezelfde fouten maken en konden dat niet herstellen. Onze positionering was niet goed, we konden de vrije man niet vinden in de opbouw en het ging niet goed in onze pressing", somt hij op. "Als één of twee spelers wat anders gaan doen dan we afgesproken hebben, verlies je de controle."

Ten Hag wist in de rust 'een aantal dingen recht te zetten'. "We verloren de controle voor rust, maar de tweede helft was volledig voor ons. We zijn zeventig minuten lang de baas geweest, dat stemt me tevreden, maar het is niet genoeg. We moeten negentig minuten lang de baas zijn, dat zal volgende week nodig zijn om een ronde verder te komen." 

De Ajax-coach heeft vertrouwen in een goede afloop. "Dat we de wedstrijd niet winnen, is een domper. Maar cijfermatig is de uitslag prima, want dit is toch de kampioen van Griekenland. Maar we zijn er nog niet, we zullen moeten verbeteren om het in Amsterdam af te maken. Een aantal dingen mag ons niet overkomen, zoals die fase in de eerste helft. Er moet zelfregulerend vermogen in de ploeg komen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Ajax de klus klaren tegen PAOK?

(6449 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws