Ajax wil 'slungel met geweldige voeten': 'Qua spelinzicht zonder twijfel de beste'

Ajax wil 'slungel met geweldige voeten': 'Qua spelinzicht zonder twijfel de beste'

Gepubliceerd: woensdag 7 augustus 2019 om 12:30wo 07-08-2019 om 12:30

Laatste update: woensdag 7 augustus 2019 om 12:38wo 07-08-2019 om 12:38

Hans Vanaken, afgelopen seizoen winnaar van de Gouden Schoen in de Jupiler Pro League, komt misschien wat slungelig over, maar met de bal aan z'n voet is de aanvallende middenvelder absoluut één van de beste spelers van België. Dat vertelt Glenn Schrader, adjunct-hoofdredacteur van VoetbalPrimeur.be. Woensdag werd bekend dat Vanaken (26) bij Ajax in beeld is als opvolger van Donny van de Beek. 

Het Nieuwsblad wist te melden dat Club Brugge 'mogelijk nog deze week' een Amsterdams miljoenenbod op de tweemalig international tegemoet kan zien. "Vanaken beschikt over geweldige voeten. Op het veld komt hij nogal slungelig over, mede door zijn lengte, maar aan de bal kan hij schitterende dingen laten zien. Qua spelinzicht is hij zonder twijfel de beste speler in België", aldus Schrader. 

Vanaken, saillant genoeg voormalig jeugdspeler van PSV, is volgens de redacteur 'amper van de bal te zetten'. "Hij zuigt het spel naar zich toe en is een spelmaker pur sang. Hij kan niet alleen het spel verdelen, maar ook scoren. Vorig seizoen maakte hij meer dan tien goals en bij een aanvallende ploeg als Ajax zouden dat er gerust nog meer kunnen zijn."

Net als Van de Beek lijkt Vanaken volgens Schrader over twee paar longen te beschikken. Hij blíjft maar gaan. "Je ziet hem links, rechts en in het midden van het veld. Voorin, achterin. Als nummer tien schuwt hij het verdedigende week niet en hij zet bij Club Brugge ook constant druk."


Na vier uitstekende seizoenen in Brugge is het een goed moment voor een toptransfer, vindt Schrader. "Hij is zonder twijfel klaar voor Ajax. Het belangrijkste voor Vanaken lijkt mij dat hij in een aanvallende ploeg terecht komt. Ik acht hem ook klaar voor de Bundesliga, maar daar leek hij nooit een match te vinden."

"Qua type is Vanaken wel vergelijkbaar met Van de Beek, al is Vanaken echt een spelmaker. Van de Beek lijkt een echte box-to-box middenvelder te zijn."

Vanaken heeft in Brugge een contract tot medio 2023. Dit seizoen was hij in twee competitieduels al goed voor drie doelpunten. 

(Paul Audenaerd/VoetbalPrimeur)

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws