Update: 'Luiz wil Chelsea op Engelse deadlineday verruilen voor Arsenal'

7 augustus om 23:51
Laatste update: 7 augustus om 23:51

David Luiz heeft woensdag niet meegetraind met Chelsea, omdat hij een transfer naar Arsenal wil forceren. Met dat opvallende gerucht komt het Franse L'Équipe op de proppen.

De Braziliaanse centrale verdediger zou in nauw contact staan met The Gunners en wil er alles aan doen om een transfer te forceren, zo schrijft het Franse medium. De spanningen tussen club en speler zouden 'de laatste uren flink zijn toegenomen'.

Hoe L'Équipe aan de informatie komt, is niet bekend. Luiz heeft als speler wel een verleden in Frankrijk, waar hij speelde voor Paris Saint-Germain. In de zomer van 2016 maakte de Braziliaan de overstap naar Chelsea. Met die ploeg won hij vorig jaar de Europa League. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de Londenaren de verdediger willen laten gaan. Luiz was vorig jaar een vaste waarde en door een transferban kan de club geen vervanger halen. Luiz ligt nog twee jaar onder contract bij Chelsea.

Arsenal zag Laurent Koscielny de overstap maken naar Bordeaux en is nu hard op zoek naar een nieuwe centrale verdediger. Dat zou dus Luiz moeten worden, die er zelf alles aan zou willen doen om een transfer te forceren.

Update 23.50: Het opmerkelijke transfergerucht over David Luiz blijkt niet uit de lucht gegrepen. The Telegraph en Sky Sports melden woensdagavond dat de Braziliaanse verdediger klaar is om Chelsea te verruilen voor Arsenal. The Blues verkopen Luiz liever niet vanwege de transferban die tot volgend jaar zomer duurt, maar zijn bereid te luisteren als The Gunners minimaal 25 miljoen euro bieden.