Dreun voor 'fitte' Luckassen: "Ik heb gekozen voor andere spelers"

7 augustus om 18:37
Laatste update: 7 augustus om 18:54

Derrick Luckassen zit op basis van sportieve gronden niet bij de wedstrijdselectie van PSV voor het heenduel met FK Haugesund. Dat zegt trainer Mark van Bommel woensdag tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel. 

"Luckassen is fit, maar wij kunnen maar achttien spelers op papier zetten. Ik heb gekozen voor deze spelers", aldus Van Bommel, opgetekend door het Eindhovens Dagblad. Nick Viergever, Trent Sainsbury, Olivier Boscagli en ook Timo Baumgartl krijgen de voorkeur. Recent kreeg Luckassen nog een basisplaats in de twee wedstrijden tegen FC Basel en in het verloren duel met Ajax.

Baumgartl, die deze zomer overkwam van VfB Stuttgart, debuteert in de wedstrijdselectie van de Eindhovenaren. "Hij wordt inderdaad steeds fitter", zei Van Bommel woensdag over de Duitser. Het is nog onduidelijk of Baumgartl tegen Haugesund zijn debuut voor PSV gaat maken.

Ook onder meer Ibrahim Afellay en Toni Lato behoren niet tot de wedstrijdselectie van PSV. Donderdag speelt PSV om 19.00 uur in Noorwegen, in de derde voorronde van de Europa League.