Update: Lukaku onthaald op vliegveld in Milaan, 'deal van 80 miljoen snel rond'

Update: Lukaku onthaald op vliegveld in Milaan, 'deal van 80 miljoen snel rond'

08-08-2019 08:08 Laatste update: 08:08
18

Manchester United en Internazionale hebben een mondeling akkoord bereikt over een transfer van Romelu Lukaku. Dat melden The Telegraph en Sky Sports Italia woensdagavond. 

Internazionale is al langer in de markt voor de Belgische spits van The Red Devils. Volgens eerdere berichten zou de club uit de Serie A woensdag met een nieuw bod aankloppen bij United en dat is inderdaad het geval geweest. Iets na zessen hebben Inter en United elkaar gevonden in de onderhandelingen. 

Nu de clubs een akkoord hebben bereikt, lijkt de transfer een kwestie van tijd. Volgens de berichtgeving reist Lukaku vanavond of morgen af naar Italië om medisch gekeurd te worden. Mocht dat geen problemen opleveren, dan kan de deal snel afgerond worden.

Naar verluidt heeft Internazionale woensdag zeventig miljoen euro plus een behoorlijke lading bonussen geboden voor de doelpuntenmaker van beroep. Daarmee kruipen de Italianen richting de vraagprijs van de club uit Manchester. 

Het is al weken onrustig rond Lukaku. Terwijl de onderhandelingen met Inter al liepen, werd er met Juventus gesproken over een ruildeal waarbij Paulo Dybala en Lukaku betrokken zouden zijn. Die plannen zijn inmiddels van tafel. Eerder deze week verbaasde de Belg vriend en vijand door mee te trainen met Anderlecht.

Update 08/08 08.08: Honderden fans van Internazionale hebben Lukaku woensdagnacht onthaald op een vliegveld in Milaan. De Belgische targetman gaat donderdag waarschijnlijk tekenen bij zijn nieuwe club. Volgens BBC Sport zijn United en Inter definitief akkoord over een transfersom. Het totaalbedrag kan door bonussen en clausules oplopen tot 80 miljoen euro.