Breaking news

'PSV hoopt na Unnerstall-deal op meer en klopt bij Twente aan voor Drommel'

if ((window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth) >= 970) { postscribe('#ads_50', ''); }
'Ik had misschien iets meer voor mezelf op moeten komen in Amsterdam'

'Ik had misschien iets meer voor mezelf op moeten komen in Amsterdam'

Gepubliceerd: donderdag 8 augustus 2019 om 09:45do 08-08-2019 om 09:45

Laatste update: donderdag 8 augustus 2019 om 09:48do 08-08-2019 om 09:48

Achteraf gezien had Danny Hoesen 'meer zijn mannetje moeten staan' bij Ajax, denkt de spits. Hoesen legde zich naar eigen zeggen te makkelijk neer bij een reserverol. 

In het seizoen 2013/14 verdween Hoesen, na een prima periode in Amsterdam, naar de bank. Toenmalig trainer Frank de Boer koos voor anderen. "Achteraf kijk je daar een beetje op terug. Ik was toen een jonge jongen die veel accepteerde. Maar misschien had ik moeten zeggen dat ik gewoon wilde spelen...", vertelt Hoesen (28) in gesprek met Ajax Showtime

De Limburger werd plots derde spits in de Amsterdamse rangschikking, achter Siem de Jong en Kolbeinn Sigthórsson. Hoesen vraagt zich inmiddels af of hij niet te gelaten heeft gereageerd op de keuzes van De Boer.

"Nu heb ik meer ervaring. Soms had ik iets meer moeten spreken of meer mijn mannetje moeten staan. Op dat moment geloofde ik gewoon wat de trainer wilde en wat het beste was voor het team. Uiteindelijk heb ik geleerd dat het een harde wereld is. Ik had misschien iets meer voor mezelf op moeten komen."

Via FC Groningen belandde Hoesen in 2017 bij MLS-club San José Earthquakes. Daar speelt de aanvaller nog steeds. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws