Heerenveen neemt afscheid en ziet Rienstra (29) naar Turkije verkassen

Heerenveen neemt afscheid en ziet Rienstra (29) naar Turkije verkassen

Gepubliceerd: donderdag 8 augustus 2019 om 12:20do 08-08-2019 om 12:20

Laatste update: donderdag 8 augustus 2019 om 12:27do 08-08-2019 om 12:27

SC Heerenveen neemt afscheid van Ben Rienstra. De middenvelder van de Friese eredivisionist gaat aan de slag in Turkije, bij Kayserispor. Heerenveen meldt dat donderdag via de officiële kanalen. 

'De laatste plooien moeten nog worden gladgestreken', valt te lezen via de officiële kanalen van Heerenveen, maar Rienstra vertrekt dus zo goed als zeker naar Turkije. Daar ligt een tweejarig contract voor hem klaar. 

Technisch manager Gerry Hamstra heeft dubbele gevoelens bij de transfer, vertelt hij. "Ben vervulde een belangrijke rol binnen het team. We hebben hem vorig jaar niet voor niets voor langere tijd vastgelegd. Echter beseffen wij ook dat dit voor hem een heel mooie kans is om alsnog eens in het buitenland te voetballen."

Kayserispor wilde Rienstra volgens Hamstra 'heel graag hebben'. "Uiteindelijk is het voor alle partijen dan ook een mooie transfer geworden. We wensen Ben het allerbeste toe met deze nieuwe uitdaging op het hoogste niveau in Turkije."

Voetbal International meldde woensdag dat Kayserispor ongeveer 500.000 euro betaalt voor Rienstra. De middenvelder speelde voorheen voor onder meer AZ, Willem II en PEC Zwolle. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws