Tottenham Hotspur maakt ook tweede megatransfer officieel: 32,5 miljoen euro

Tottenham Hotspur maakt ook tweede megatransfer officieel: 32,5 miljoen euro

Gepubliceerd: donderdag 8 augustus 2019 om 18:50do 08-08-2019 om 18:50

Laatste update: donderdag 8 augustus 2019 om 18:53do 08-08-2019 om 18:53

Tottenham Hotspur heeft op deadline day voor de tweede keer de portemonnee getrokken. De negentienjarige Ryan Sessegnon komt over van Fulham en tekent voor zes jaar.

De twee Londense clubs maken de transfer donderdag bekend via de officiële kanalen. Haast was geboden, want de Engelse transfermarkt sloot om 18.00 uur. De transfer werd echter op tijd ingediend bij de Engelse voetbalbond. Tottenham betaalt volgens Engelse media 27 miljoen euro voor Sessegnon. Dat bedrag kan door bonussen oplopen naar 32,5 miljoen.

Het nieuws over de Spurs-transfer van Sessegnon komt niet uit de lucht vallen. De laatste dagen werden de geruchten over een aanstaande deal steeds hardnekkiger. Tottenham wilde het Engelse talent vorig jaar én het jaar ervoor ook al halen, maar toen werkte Fulham niet mee. De situatie is gewijzigd, nu The Cottagers het geld nodig hebben na hun degradatie uit de Premier League.

Sessegnon speelde afgelopen seizoen 35 wedstrijden in de Premier League, maar kon Fulham niet behoeden voor de afzink. In totaal kwam hij 120 keer in actie voor de Londense club. Daarin scoorde hij 25 keer. Sessegnon kan de hele linkerflank bestrijken. Hij is na Giovani Lo Celso en Tanguy Ndombele de derde grote zomeraankoop van Spurs.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws