Feyenoord walst in slotfase over Georgiërs heen en gaat nu al richting play-offs

08-08-2019 21:19 Laatste update: 21:24
163

Feyenoord heeft de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Europa League gewonnen. In De Kuip werd - uiteindelijk zeer overtuigend - afgerekend met Dinamo Tbilisi.

Met Bart Nieuwkoop in de basis na het vertrek van Jeremiah St. Juste begon Feyenoord goed. Al na twee minuten spelen kreeg Sam Larsson een uitgelezen kans om de score te openen, maar de Zweed mikte over. Een voorsprong voor de thuisploeg hing de hele eerste helft in de lucht, maar liet lang op zich wachten. Uiteindelijk was het Luis Sinisterra die op aangeven van Steven Berghuis na 42 minuten de ban wist te breken.

Na rust had de ploeg van Jaap Stam het moeilijker met de bezoekers uit Tbilisi. De rode kaart van Akaki Shulaia kwam dan ook als geroepen. De invaller pakte twee onnodige gele kaarten en kon inrukken. Vrijwel direct daarna kreeg Feyenoord opnieuw hulp uit onverwachte hoek: een knullig eigen doelpunt betekende de bevrijdende 2-0.

Slechts een aantal minuten later ging de bal op de stip, na hands van de uitploeg. Berghuis benutte de strafschop. Vier minuten na de 3-0 was het opnieuw raak. Een fraaie actie van Sam Larsson werd door invaller Luciano Narsingh bekroond met de vierde Rotterdamse treffer.

Door de 4-0 zege in eigen huis is de return in Georgië volgende week een formaliteit. De Rotterdammers mogen zich gaan opmaken voor de play-offs, later deze maand.