'Kampioen worden met Feyenoord wordt moeilijk, maar we willen wel langer meedoen'

'Kampioen worden met Feyenoord wordt moeilijk, maar we willen wel langer meedoen'

09-08-2019 08:24
113

Steven Berghuis waakt voor te veel euforie in het Feyenoord-kamp na het met 4-0 gewonnen duel tegen Dinamo Tbilisi in de voorronde van de Europa League. Er moeten volgens de aanvaller geen wonderen verwacht worden van de Rotterdammers.

Feyenoord is zo goed als zeker door naar de play-off voor deelname aan de Europa League na een 4-0 thuiszege op de Georgiërs, maar van een hosannastemming moet volgens Berghuis geen sprake zijn. "Kampioen worden wordt moeilijk", reageert Berghuis bij NUsport op uitspraken van Rick Karsdorp bij zijn presentatie, die niet inziet waarom Feyenoord de landstitel niet kan pakken.

"We willen wel langer meedoen dan vorig seizoen", gaat de sterspeler van de Stadionclub verder. "Als we goede stappen kunnen zetten qua ontwikkeling, zien we wel waar dat toe leidt. In het ontwikkelen zit ook winst."

De Rotterdammers kregen na de voorbereiding en het teleurstellende openingsduel tegen Sparta (2-2 in De Kuip, red.) veel kritiek te verduren. Berghuis hecht er weinig waarde aan. "Als ik daar wel op zou letten, dan praat ik mezelf alleen maar de put in en daar heb ik niet zo'n zin in. Het klopt dat we vooralsnog niet heel veel goede dingen hebben laten zien, maar dat heeft dus zo zijn redenen."