'Wormuth had ook al gezegd: de trainer van Fortuna is toch een vriend van je?'

'Wormuth had ook al gezegd: de trainer van Fortuna is toch een vriend van je?'

09-08-2019 11:04
8

De competitiewedstrijd tussen Fortuna Sittard en Heracles Almelo van aanstaande zondag heeft een bijzondere lading voor Sjors Ultee (foto) en Jeff Hardeveld. De trainer van Fortuna en verdediger van Heracles zijn boezemvrienden.

De twee raakten de laatste jaren bevriend. "Wij zijn meestal zenuwachtiger voor elkaar dan voor onszelf. Jeff was afgelopen zondag ook in Alkmaar, hij zei na afloop dat hij die wedstrijd spannender vond dan zelf in een volle Kuip aantreden", vertelt Ultee, die zijn eerste Eredivisie-duel met Fortuna ruim verloor (0-4), aan De Limburger.

Over het onderlinge treffen in Sittard praten de twee niet. "Als ik vertel wat we op de training hebben gedaan, of wie er nog niet helemaal fit is, breng ik hem in een lastige positie. Andersom precies hetzelfde. Zijn trainer had ook al gezegd: de trainer van Fortuna is toch een vriend van je? Hij werd dus al gewaarschuwd."

In de toekomst ziet Ultee zichzelf wel samenwerken met Hardeveld, die zijn eerste stapjes als trainer al zette. "Het is totaal niet aan de orde, maar waarom niet? Er zijn genoeg trainers die met hun eigen zoon werken, waarom zou het niet met je beste vriend kunnen."