'Liverpool kan ook zonder die grote aankopen weer om de titel strijden'

9 augustus om 13:20
Laatste update: 9 augustus om 13:24

Liverpool hield zich deze zomer rustig op de transfermarkt: Sepp van den Berg kwam voor een kleine twee miljoen over en was daarmee de duurste transfer. Volgens voormalig Liverpool-doelman Sander Westerveld hoeft dat geen probleem te zijn.

"Eind vorig seizoen werd mij de vraag gesteld: Wie moet Liverpool halen om kampioen te worden? Toen zei ik al dat ik niet echt vind dat er een nieuwe speler moet komen", vertelt Westerveld in gesprek met de NOS. "Liverpool heeft, in tegenstelling tot voorgaande jaren, op iedere positie geweldige spelers. Als Salah zoals vorig seizoen aan het einde geblesseerd raakt, staat Mané er gewoon en scoort hij."

"Bij Liverpool leeft het gevoel dat ook zonder die grote aankopen weer om de titel kan worden gestreden", vervolgt Westerveld. Die titel liep Liverpool vorig seizoen op een haar na mis. De Champions League werd wel gewonnen. "We willen nu echt weer de Premier League winnen. En de hoop is terug bij de supporters, de hoop op nog zo'n jaar als vorig seizoen."

De laatste landstitel van Liverpool dateert van 1990. De honger daarnaar is dan ook groter dan naar een nieuwe Champions League-titel. "Ik sprak met Peter Moore (Liverpool-directeur red.) en hij zei: Laat Manchester City dit seizoen maar de Champions League winnen en wij de landstitel."

Voor Liverpool begint de competitie vrijdagavond al. In de eerste competitiewedstrijd is Norwich City de tegenstander. De aftrap op Anfield is om 21.00 uur.