'Alleen maar verliezers, een dieptepunt in de geschiedenis van FC Groningen'

'Alleen maar verliezers, een dieptepunt in de geschiedenis van FC Groningen'

Gepubliceerd: vrijdag 9 augustus 2019 om 13:49vr 09-08-2019 om 13:49

Laatste update: vrijdag 9 augustus 2019 om 14:11vr 09-08-2019 om 14:11

Vak F blijft zaterdagavond leeg bij de wedstrijd tussen FC Groningen en FC Twente. De Supportersvereniging FC Groningen had een kort geding aangespannen, maar de vordering van de supportersvereniging is afgewezen. Dat meldt FC Groningen via de officiële kanalen.

De aanklager betaald voetbal van de KNVB bestrafte FC Groningen na het afsteken van niet-gecertificeerd vuurwerk in het afgelopen seizoen. De supportersvereniging spande een kort geding aan, maar kreeg nul op het rekest. Wouter Gudde, algemeen directeur van FC Groningen, spreekt van een dieptepunt. "Voor alle betrokkenen is dit een dikke vette nederlaag en dat voelt heel beroerd. Er zijn in deze alleen maar verliezers", stelt hij op de website van FC Groningen.

"Wij streven er naar onze wedstrijden voor zoveel mogelijk publiek te spelen en dat is morgenavond niet mogelijk. Wij mogen de seizoenkaarthouders uit vak F niet binnen laten als gevolg van de opgelegde straf door de aanklager en de uitspraak van de rechter. Hierdoor missen wij een fanatiek deel van onze aanhang en moeten supporters die deze wedstrijd hadden willen bijwonen het duel noodgedwongen missen", vervolgt Gudde.

Volgens Gudde heeft de zaak FC Groningen 'enorme buikpijn' bezorgd. "Want ook wij hebben een sterk vermoeden dat heel veel van de gedupeerde supporters part noch deel hebben aan de ontstane situatie maar toch, door de wijze van straffen, de dupe zijn", legt hij uit.

"We zitten als club in een spagaat en zijn met handen gebonden; uitvoeren van de straf omdat we niet kunnen ontkennen dat er vuurwerk is afgestoken of de mogelijke grote gevolgen accepteren die het heeft wanneer we willens en wetens de straf niet ten uitvoer brengen. Wij kiezen voor het eerste omdat de consequenties bij het niet uitvoeren ervan groter zullen zijn voor nog meer supporters", aldus Gudde. "Hoe dan ook voelt dit heel slecht. Niet alleen voor ons maar met name voor de supporters die er tegen Twente niet bij mogen zijn. Een dieptepunt in de geschiedenis van FC Groningen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws