'Feyenoord is mijn club, ik heb hier een contract en ik wil hier blijven'

9 augustus om 14:42
Laatste update: 9 augustus om 14:50

Renato Tapia gaat Feyenoord niet verlaten deze zomer. Dat zegt de international van Peru zelf tegen RTV Rijnmond. Donderdag had hij verrassend een basisplaats in de overtuigend gewonnen Europa League-wedstrijd tegen Dinamo Tbilisi (4-0).

Tapia kreeg van Feyenoord-directeur Sjaak Troost te horen dat hij moet meewerken aan een transfer, maar die boodschap is aan dovemansoren gericht. Stam heeft hem opeens weer basisspeler gemaakt. "Er is veel gezegd, maar ik focus mij op wat het team van mij nodig heeft en wat de trainer zegt. Feyenoord is mijn club, ik heb hier een contract en ik wil hier blijven", reageert Tapia, wiens contract nog één jaar doorloopt, bij Rijnmond.

De 24-jarige middenvelder wil verder geen woord meer vuilmaken aan de zaak. "Het was natuurlijk een lastige periode, maar we hebben afgesproken dat ik er verder niets over zou zeggen in de media. Ik ben een rustige jongen en heb geen zin om nu te overreageren op wat er gezegd is, omdat dit weer schadelijk kan zijn voor mij en het team", die voor het duel met Dinamo Tbilisi benieuwd was naar de reactie van De Kuip. "Ik was wel wat nerveus over hoe het publiek zou reageren, maar de fans zijn geweldig."