Slutsky ziet 'nieuwe Odegaard': 'De beste Chelsea-speler van zijn generatie'

Slutsky ziet 'nieuwe Odegaard': 'De beste Chelsea-speler van zijn generatie'

Gepubliceerd: zaterdag 10 augustus 2019 om 11:21za 10-08-2019 om 11:21

Vitesse-trainer Leonid Slutsky heeft hoge verwachtingen van Charly Musonda dit seizoen. De 22-jarige Belg, die opnieuw wordt gehuurd van Chelsea, wordt steeds fitter en moet een belangrijke schakel worden in Arnhem.

"Zijn potentie is heel groot. Hij is de beste Chelsea-speler van zijn generatie inclusief Tammy Abraham en Ruben Loftus-Cheek", stelt Slutsky in gesprek met De Telegraaf. "Het is voor mij een belangrijk doel dit seizoen om de echte Musonda weer terug te krijgen, omdat hij zo'n grote belofte voor de toekomst is, zoals vorig seizoen Martin Odegaard."

"Hij heeft alle kwaliteiten, alleen fysiek moet hij nog verbeteren, maar stap voor stap zal hij een heel belangrijke speler voor ons worden", vervolgt Slutsky. "Musonda is snel, heeft een goede dribbel, een geweldige techniek en begrijpt het spel. Hij heeft alle kwaliteiten die nodig zijn."

Musonda is vooralsnog de enige huurling van Chelsea bij Vitesse. Volgens Slutsky een bewuste keuze. "Bij de categorie spelers waar wij ons tegenwoordig op richten is het eerste doel van Chelsea om ze te verhuren aan clubs uit de Bundesliga of Serie A. Maar misschien zal er nog wel iemand kunnen komen aan het einde van de transferwindow, zoals vorig jaar is gebeurd met Musonda."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws