Tatort-acteur van Willem II: 'De fans waren geweldig, bij HSV nooit meegemaakt'

10 augustus om 12:53

Willem II heeft sinds deze zomer een ware acteur in de selectie. Mats Köhlert speelde als kind in diverse Duitse reclames en series – zelfs in de bekende Tatort-reeks – maar koos uiteindelijk voor zijn voetbalcarrière.

Köhlert haalde het eerste elftal van Hamburger SV en maakte onlangs zijn Eredivisie-debuut tegen PEC Zwolle. Ex-ploeggenoot Rick van Drongelen zag hoe Köhlert en zijn ploeggenoten met een 1-3 zege van het veld stapten. "Ik kreeg een paar appjes van hem dat ik het goed gedaan had", vertelt hij aan het Brabants Dagblad. De buitenspeler was vooral onder de indruk van de meegereisde supportersschare uit Tilburg. "De fans waren ongelooflijk. Zoiets had ik in mijn jaren bij HSV zelden meegemaakt."

Willem II hoeft niet bang te zijn dat Köhlert alsnog bezwijkt voor de verleidingen van de filmwereld: de 21-jarige linkspoot combineerde als jeugdspeler het acteren en voetballen, maar dat is hem matig bevallen. "Het was een druk bestaan. Ik moest acteren en na schooltijd ook nog eens trainen." Zijn bijdrage aan Tatort was bovendien niet al te indrukwekkend, vertelt hij lachend. "Ik stond aan de rand van het water. De commissaris riep van een afstand: niet springen. Maar ik sprong toch."