NEC kreeg hulp van suikeroom: 'Hij heeft ons deze zomer niet in de steek gelaten'

10 augustus om 18:35

Marcel Boekhoorn heeft deze zomer opnieuw de portemonnee getrokken om NEC financieel te ondersteunen. De HEMA-ondernemer wil de noodlijdende Nijmeegse club opnieuw opbouwen, maar algemeen directeur Wilco van Schaik vreest wel voor te veel afhankelijkheid.

NEC speelt dit seizoen voor het derde achtereenvolgende jaar in de Keuken Kampioen Divisie en daar hebben de Nijmeegse financiën onder te lijden. Suikeroom Boekhoorn sprong deze zomer wederom bij. "Hij heeft ons niet in de steek gelaten, want het stond er penibel voor", zegt Van Schaik tegen Omroep Gelderland. "Samen met de vaste mensen stond hij toch weer op."

"Hij is nog steeds enorm betrokken", zegt de algemeen directeur van de Nijmegenaren verder. "Maar we moeten van Marcel en ook een klein aantal anderen niet de pinautomaat van NEC maken. Het klopt dat hij deze zomer heeft gezegd dat hij wil zien wie er nog meer hart voor de club heeft. Anderen zijn nu ook opgestaan en het proces dat hij in gang wilde zetten, ga ik voortzetten."

Na de transfer van Arnaut Groeneveld van Club Brugge naar Bournemouth was het feest op de Nijmeegse burelen, aangezien NEC zo'n miljoen euro overhield aan de overstap en daardoor zijn proflicentie verzekerd zag. De situatie is echter nog steeds alarmerend. "Een ding wil ik duidelijk stellen. Als Marcel Boekhoorn er niet was geweest de afgelopen jaren, had NEC niet meer bestaan. Daarom mogen alle fans en mag heel NEC op zijn knieën om die man te bedanken."