'Geluid vanuit Spanje was dat Van de Beek nog wel een jaar bij Ajax kon spelen'

10 augustus om 19:17
Laatste update: 10 augustus om 20:48

De kans dat Donny van de Beek dit seizoen bij Ajax speelt wordt stukje bij beetje groter. Dat zegt Freek Jansen, Ajax-watcher van het Algemeen Dagblad, voorafgaand aan het duel tussen Ajax en FC Emmen in de Johan Cruijff Arena.

Lang leek het er op dat Van de Beek richting Real Madrid zou gaan vertrekken, maar volgens Jansen is dat niet meer zo heel zeker. "Het is stiller geworden. Ik heb vandaag nog contact gehad met het kamp Van de Beek en zij wachten nog steeds op bericht uit Spanje", zegt hij voor de camera van FOX Sports. "Er kwam ook wel het geluid vanuit Real dat hij sowieso nog een jaar bij Ajax zou kunnen blijven."

Eén en ander zou samenhangen met een transfer van Neymar, waardoor De Koninklijke Van de Beek. pas in 2020 naar Bernabeu wil halen. "Ajax wil in ieder geval zo snel mogelijk duidelijkheid, maar zij laten zich niet opjagen. Misschien wachten ze wel tot na komende dinsdag (dan speelt Ajax de return tegen PAOK, red.)"

Ook laat Jansen weten dat hij niet had verwacht dat Hakim Ziyech zou bijtekenen bij Ajax. "Hij wilde deze zomer weer weg, maar wees zowel Sevilla als Lyon af. Bayern München speelde ook nog een beetje op de achtergrond, maar dat is nooit echt concreet geworden. Nu heeft hij besloten dat hij er wel klaar mee is en dat hij bij wilde tekenen."