Van Basten zet kanttekening bij transfers Ajax: '150 miljoen euro, dat is weinig'

10 augustus om 19:53

Marco van Basten zet vraagtekens bij de transfersommen van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. Het duo leverde Ajax een slordige 150 miljoen euro op deze zomer. Veel te weinig, vindt Van Basten.

De Jong vertrok voor 75 miljoen euro naar FC Barcelona, terwijl Juventus ongeveer hetzelfde betaalde voor De Ligt. "Samen 150 miljoen euro... Dat is nog weinig ook, hoor", aldus Van Basten zaterdagavond bij FOX Sports. "Die speler die van Benfica naar Atlético Madrid is gegaan (João Félix, red.) is ook een groot talent, maar kostte 126 miljoen euro."

"Nou, De Ligt en De Jong zijn zeker niet minder dan die jongen en gaan voor 150 miljoen", vervolgt de oud-spits. Hij wijt het verschil aan de handelsgeest van Portugezen. "Die zijn toch wat slimmer en handiger en halen er meer uit dan wij als Nederlanders doen. Dat is zonde."

Ziyech
Van Basten is blij dat Hakim Ziyech zijn contract bij Ajax heeft verlengd. "Hij zal vroeg of laat wel de stap naar het buitenland maken, die kwaliteit heeft hij wel. Het is een goede speler. Wij willen toch naar Nederlands voetbal kijken dat van een goed niveau is? Ik ben blij dat hij in Nederland speelt, man! Houden!"