Buijs stoort zich na bizarre wedstrijd aan inconsequente arbitrage: "Dat is raar"

10 augustus om 21:15

Danny Buijs stoort zich aan de inconsequente arbitrage in Nederland. De trainer van FC Groningen moest lijdzaam toezien hoe zijn ploeg nog voor rust met negen man kwam te staan tegen FC Twente door rode kaarten voor Ramon Pascal Lundqvist en Mike te Wierik.

Buijs pleit na afloop van de 1-3 nederlaag voor meer duidelijkheid. "Wanneer is iets geel, wanneer is iets rood?", vroeg hij zich hardop af bij FOX Sports. "Het verandert nu per week. Het zou wel fijn zijn als er meer duidelijkheid is. Vorige week maakten we hetzelfde mee, maar was het geel. Dat is raar."

De trainer van Groningen doelt met name op de eerste rode kaart voor Lundqvist. De Zweed haakte zijn tegenstander zonder de intentie de bal te spelen. "Ik vind het een onnodige overtreding, want het was op de middenlijn. Daar hoeft je geen overtreding te maken."

Door de veldverwijzingen speelde Groningen de hele tweede helft met negen man. Buijs: "Toch gaven we nauwelijks kansen weg. De tegentreffers kwamen uit een vrije trap en strafschop. Ik ben heel blij met de manier waar wij dan toch terugknokken en op 1-2 komen. Dat Twente dan profiteert van de ruimte is logisch."