Bax: 'Ik snap de commotie en emotie, maar ik heb de juiste beslissingen genomen'

Bax: 'Ik snap de commotie en emotie, maar ik heb de juiste beslissingen genomen'

10-08-2019 22:17
109

Christiaan Bax rijdt na de tumultueus verlopen wedstrijd tussen FC Groningen en FC Twente (1-3 voor de Tukkers) met een goed gevoel naar huis. In de wedstrijd werden door Bax twee rode kaarten en drie strafschoppen gegeven.

De leidsman van dienst baalde dat hij bij sommige situaties de hulp van VAR Joey Kooij nodig had, maar is blij met zijn ingrijpen. "Ik had er een vangnet voor nodig, maar uiteindelijk zie ik de beelden en is alles juist", meldt Bax voor de camera van FOX Sports. "Ik snap de emotie, maar ik neem wel de juiste beslissingen."

"Ik ben kritisch en ik heb het liefst een wedstrijd zonder VAR, maar vandaag sta ik voor mijn beslissingen", gaat Bax verder. "Ik heb niet de makkelijkste weg gekozen, maar wel de goede weg. Dat geeft een goed gevoel."

De meeste commotie ontstond na de eerste rode kaart, die Bax gaf aan Ramon-Pascal Lundqvist. Zijn tackle leek onschuldig, maar dat vond de arbiter zeker niet. "Hij kan niet meer bij de bal en het enige wat hij nog kan doen is de speler neerschoffelen. Dat vind ik niet kunnen, daar trek ik een lijn. Dat is rood."