Stevens uit respect: "De dood van zijn dochter heeft Schreuder sterker gemaakt"

10 augustus om 23:10

De dood van zijn dochter heeft Alfred Schreuder sterker gemaakt. Dat stelt Huub Stevens. Schreuder verloor zijn zesjarige dochtertje in 2006 aan kanker.

"De dood van zijn dochter heeft Alfred sterker gemaakt", aldus Stevens in een interview met BILD. "Het is een levenservaring die moeilijk te accepteren is. Maar je moet ermee omgaan, omdat het leven doorgaat. Ik denk dat Alfred daar veel kracht uit heeft gehaald in de rest van zijn leven."

Stevens had de voetballer Schreuder drie jaar onder zijn hoede bij PSV en werkte tussen oktober 2015 en februari 2016 samen met de nieuwe trainer van Hoffenheim. Stevens als hoofdtrainer van Hoffe, Schreuder als assistent. "Alfred is altijd een aanvoerder geweest. Als speler dacht hij al als trainer. Je merkte dat aan zijn tactisch inzicht en de manier waarop hij omging met zijn medespelers."

Zaterdag zat Schreuder voor het eerst bij een officiële wedstrijd als hoofdtrainer van Hoffenheim op de bank. Hij kwam met de schrik vrij: Hoffenheim overleefde de eerste ronde van de DFB Pokal door na een 2-2 gelijkspel de strafschoppen beter te nemen dan derdeklasser Wurzburger Kickers.