'Iedereen in Spanje zegt dat Frenkie de man is. Busquets, daar gaat je plek'

'Iedereen in Spanje zegt dat Frenkie de man is. Busquets, daar gaat je plek'

Gepubliceerd: zondag 11 augustus 2019 om 14:13zo 11-08-2019 om 14:13

Het spel van Frenkie de Jong tegen SSC Napoli heeft indruk gemaakt op Arnold Bruggink, Hans Kraay jr. en Wim Jonk. Het analistentrio van FOX Sports is speciaal opgebleven om de middenvelder uit Arkel aan het werk te zien. Barcelona is op trainingskamp in Amerika en speelde daar in de nacht van zaterdag op zondag tegen Napoli. 

"Er staat een filmpje online van al zijn momenten. Die móet je eigenlijk kijken", zegt Bruggink. "Marco van Basten zei ook dat Ajax nog 200 miljoen moet krijgen voor deze speler." De Jong heeft met zijn spel in de voorbereiding veel indruk gemaakt in Spanje. Bruggink denkt dat Sergio Busquets weleens bankzitter zou kunnen worden. "Iedereen in Spanje zegt dat dit de man is. Busquets, daar gaat je plek."

Ook Kraay jr. is enthousiast. "Je kunt een hartstikke leuke en bescheiden jongen zijn, maar zo brutaal zijn in het veld. Dat is zijn beschrijving. Het is zo'n ongelooflijke leuke buurjongen uit Arkel, maar in het veld levert Pique alle ballen bij hem in."

"Als je bij Ajax zag hoe hij soms ook terugschakelde..Hij koppelde die terugschakeling ook aan sprints van vijftig of zestig meter", zegt Jonk. "Het is een mooie speler die nog veel beter kan worden. Hij kreeg bij Ajax ook wat kritiek dat hij het spel soms vertraagde omdat hij aan de bal bleef. Hij is zo comfortabel aan de bal. Als Messi vrij staat moet hij de bal hebben. Op dat niveau moet het sneller, maar dat wordt hem ook wel verteld hoor."

Poll

Wordt De Jong basisspeler?

(3573 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws