Boodschap Wormuth voor arbitrage: 'Jullie hebben de wedstrijd verloren, niet wij'

Boodschap Wormuth voor arbitrage: 'Jullie hebben de wedstrijd verloren, niet wij'

11-08-2019 14:51
45

Frank Wormuth uit onbegrip over het optreden van Kevin Blom en de VAR bij de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Heracles Almelo (1-1). De ploeg van Wormuth werd in de blessuretijd bestolen nadat Blom naar de stip wees. Tijdens de wedstrijd werden er ook discutabele beslissingen genomen.

Een goal van Mauro Junior werd afgekeurd omdat Cyriel Dessers een overtreding zou hebben gemaakt. Een harde tackle van Branislav Ninaj werd niet bestraft met rood en in de blessuretijd kreeg Fortuna een strafschop mee omdat een verdediger van Heracles hands gemaakt zou hebben. Uit de herhaling bleek dat dit zwaar gestraft was.

Wormuth vindt dat de arbitrage zich stil moet houden na de wedstrijd. "Een scheidsrechter zei voor het seizoen dat wanneer de handen langs het lichaam worden gehouden en deze het lichaam niet groter maken, het geen hands is. Er was nu ook geen hands. Are you kidding me?", zegt hij tegen FOX Sports.

Wormuth richt zich tot de arbitrage. "Ik moet zeggen: scheidsrechters, dit was een slechte wedstrijd van jullie. Doe me een plezier: zeg niets over deze wedstrijd. Jullie hebben de wedstrijd verloren, niet wij."

De Duitse trainer geeft toe dat hij 'gefrustreerd' is, maar probeert ergens te nuanceren. "De scheidsrechters zijn ook maar mensen, maar iedereen kon het zien. De enige die het niet heeft gezien is de scheidsrechter. De vraag is: waarom hebben we de VAR dan nodig? Het was écht geen hands. Je kunt je vraagtekens zetten bij de overtreding van Dessers. Het is een contactsport, maar dit.... We kunnen het niet veranderen."

Wormuth weigert Blom en co. de schuld te geven voor het puntenverlies, want Heracles liet in de wedstrijd veel kansen liggen. "Uiteindelijk zijn wij verantwoordelijk voor de 1-1, omdat wij de kansen niet hebben afgemaakt."