Puntenverlies voor Feyenoord in Friesland na rake pegel van 35 meter afstand

Puntenverlies voor Feyenoord in Friesland na rake pegel van 35 meter afstand

11-08-2019 16:22 Laatste update: 16:29
165

Na twee speelrondes in het nieuwe Eredivisie-seizoen wacht Feyenoord nog altijd op z'n eerste overwinning. Op bezoek bij sc Heerenveen speelde de Rotterdamse topclub zondagmiddag met 1-1 gelijk. De late treffer van Heerenveen was zeer spectaculair. 

Met aanwinst Rick Karsdorp in de basis en zonder Leroy Fer dreigde Feyenoord in het Abe Lenstra Stadion al vroeg tegen een domper aan te lopen. Eric Botteghin schopte in het strafschopgebied tegen de knie van Rodney Kongolo en de bal ging terecht op de stip. Spits Jens Odgaard schoot prima in, maar Kenneth Vermeer had een prachtige save in huis. 

Aan de andere kant van het veld was het op slag van rust wél raak vanaf de stip. Sherel Floranus maakte hands en Steven Berghuis schoot gedecideerd raak. 

Onder meer Hicham Faik, Chidera Ejuke en Odgaard waren na de pauze dichtbij de gelijkmaker. Heerenveen-goalie Warner Hahn keerde aan de andere kant van het veld een inzet van Berghuis. Feyenoord leek op een zege af te koersen - tót het moment dat Ibrahim Dresevic vanaf een meter of 35 besloot uit te halen en Vermeer met een zwabberbal passeerde. 

Feyenoord heeft nu twee punten uit twee duels. Heerenveen versloeg Heracles Almelo een week geleden met 4-0 en staat nu dus op vier punten. Volgende week speelt Feyenoord thuis tegen FC Utrecht. Eerst wacht donderdag de return tegen Dinamo Tbilisi. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s