Fan van FC Groningen bestormt veld: 'Iedereen weet dat Bax voor FC Twente is'

Fan van FC Groningen bestormt veld: 'Iedereen weet dat Bax voor FC Twente is'

Gepubliceerd: zondag 11 augustus 2019 om 20:26zo 11-08-2019 om 20:26

Laatste update: zondag 11 augustus 2019 om 20:33zo 11-08-2019 om 20:33

De 66-jarige FC Groningen-supporter Koen Siemers kon zich zaterdagavond niet beheersen tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Nadat arbiter Christiaan Bax twee spelers van de thuisploeg – Ramon Pascal Lundqvist en Mike te Wierik – met rood wegstuurde, sprong Siemers het veld op.

De veldbestormer werd weggevoerd door stewards en vreest dat hem een stadionverbod boven het hoofd hangt. "Van 60 maanden, schat ik. Ik heb er wel spijt van. Nu moet ik mijn FC heel lang missen", laat hij weten aan het Dagblad van het Noorden. "Maar elk nadeel heeft z'n voordeel. Mijn vrouw vindt het fijn dat ik voortaan elke zondag thuis ben."

Hoeveel spijt hij ook heeft van zijn actie, Siemers slikt zijn kritiek op Bax niet in. Het optreden van de arbiter was 'belachelijk', vindt de FC Groningen-supporter. "Iedereen weet dat hij fan is van FC Twente. Het waren hooguit twee gele kaarten, maar beslist geen rode", klinkt het. "Als Kuipers of Wiedemeijer had gefloten, was het niet gebeurd."

Het negental van FC Groningen verloor uiteindelijk met 1-3 van de rivaal uit Enschede. De ploeg van Danny Buijs speelt zondagmiddag tegen AZ, dat naar alle waarschijnlijkheid moet uitwijken naar het stadion van ADO Den Haag.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Was het een terechte rode kaart voor Lundqvist?

(4279 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws