VP's Elftal van de week: acht spelers van Ajax, FC Utrecht en swingend AZ

VP's Elftal van de week: acht spelers van Ajax, FC Utrecht en swingend AZ

12-08-2019 09:00 Laatste update: 11:22
47

In speelronde twee van het nieuwe Eredivisie-seizoen maakten vooral Ajax, AZ en FC Utrecht een sterke indruk. Acht van de elf posities in ons elftal van de week zijn vergeven aan spelers van die drie clubs. 

Joël Drommel (FC Twente)
De goalie van Twente is uitstekend aan het seizoen begonnen. Op bezoek bij Groningen, waar met 3-1 werd gewonnen door de promovendus, had Drommel meerdere goede saves in huis. 

Lisandro Martínez (Ajax)
Prima eerste Eredivisie-optreden in de Johan Cruijff Arena van de Argentijn. Martínez straalt vertrouwen en rust uit. Tegen Emmen werd hij natuurlijk niet echt op de proef gesteld. 


Willem Janssen (FC Utrecht)
Met zijn tactisch inzicht en opbouwend vermogen is Janssen van onschatbare waarde voor Utrecht-trainer John van den Brom. De Limburger pikt ook regelmatig z'n doelpuntje mee. Tegen PEC Zwolle tekende Janssen voor z'n vijftigste treffer in de Eredivisie. 

Nico Tagliafico (Ajax)
Tagliafico was tegen het weerloze Emmen weer ouderwets op en neer aan het denderen op de linkerflank van Ajax. Verdedigend solide en op de helft van de tegenstander ook erg goed. 

Mo Osman (Heracles Almelo)
Heeft een heerlijke trap in z'n rechtervoet. Met een fantastische pass leidde Osman op bezoek in Sittard de openingstreffer van Silvester van der Water in. 

Adam Maher (FC Utrecht)
Een meesterzet van Utrecht, om Maher naar stadion Galgenwaard te halen. Hij heeft alle touwtjes in handen op het middenveld van z'n nieuwe team. Was tegen PEC uitstekend. 

Calvin Stengs (AZ)
Als Stengs z'n dag heeft, is de stilist van AZ niet te houden. De verdediging van RKC Waalwijk wist zich zondag absoluut geen raad met hem. Bondscoach Ronald Koeman zat op de tribune in Brabant en was ongetwijfeld onder de indruk. 


Abdou Harroui (Sparta)
Lekker spelertje hoor, die Harroui van Sparta. Afgelopen seizoen was de middenvelder al top in de Keuken Kampioen Divisie en die lijn trekt hij nu door op het hoogste niveau. VVV-Venlo werd vrijdag met liefst 4-1 verslagen op Het Kasteel. 

Oussama Idrissi (AZ)
Bij Studio Sport had een spitsvondige redacteur een nieuwe bijnaam bedacht voor de aanvaller van AZ: I-drie-ssi. Na twee competitieduels staat de Marokkaanse pingelaar al op drie treffers. Met twee goals bezorgde Idrissi z'n elftal hoogstpersoonlijk de zege in Waalwijk. 

Klaas-Jan Huntelaar (Ajax)
Petje af voor Huntelaar, die zaterdag als invaller tweemaal raak schoot tegen Emmen en zo een persoonlijke mijlpaal van 350 doelpunten bereikte. Ongekend. 36 jaar of niet, The Hunter is zo scherp als een mes. 

Gyrano Kerk (FC Utrecht)
Kerk is on fire tijdens de eerste weken van het nieuwe seizoen. In Den Haag was de pijlsnelle aanvaller van FC Utrecht al beslissend en ook tegen PEC blonk hij uit. Kerk begint een regelrecht fenomeen te worden. Utrecht moet oppassen, want de transfermarkt is tenslotte nog een paar weken open. 

Wie vond jij de grote uitblinker van speelronde twee? Deel je mening in de comments!