Streep door Oranje-droom: 'De Jong, Van de Beek: je moet realistisch zijn'

Streep door Oranje-droom: 'De Jong, Van de Beek: je moet realistisch zijn'

12-08-2019 12:58
40

Juninho Bacuna heeft zich beschikbaar gesteld voor het nationale elftal van Curaçao. De jonge middenvelder van Huddersfield Town denkt niet dat een oproep voor Oranje realistisch is, vertelt hij in gesprek met Voetbal International. Daarom hakte hij onlangs een knoop door. 

Remko Bicentini, bondscoach van Curaçao, is inmiddels op de hoogte gesteld van de beslissing van Bacuna. "Ik heb in de vertegenwoordigende elftallen van Oranje gespeeld. Natuurlijk hoop je dan op een dag het grote Oranje te halen. Maar je moet ook realistisch zijn: op mijn positie lopen jongens als Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Tonny Vilhena en Georginio Wijnaldum. Dat is echt een goede lichting en dus ook lastig om tussen te komen", vertelt de oud-speler van FC Groningen aan VI

Wedden

Meer odds

Blijkbaar probeerde Bicentini hem al een jaar te overtuigen. "Elke interlandperiode was het raak. Dat geeft ook meteen aan hoe serieus hij is. Een paar jaar geleden stelde het nationale elftal nog niet veel voor. Tegenwoordig spelen ze om de prijzen. Er staat echt een goed elftal. Het doel is om het WK in Qatar te halen. Dat wordt een hele uitdaging, maar ik wil graag proberen geschiedenis te schrijven met het elftal."

Leandro Bacuna, de grote broer van Juninho, speelt al een aantal jaar voor Curaçao.