Cashen voor Chucky, targetman en oplossing voor trio: het to do-lijstje van PSV

Cashen voor Chucky, targetman en oplossing voor trio: het to do-lijstje van PSV

Gepubliceerd: maandag 12 augustus 2019 om 15:00ma 12-08-2019 om 15:00

Met het sluiten van de zomerse transfermarkt in zicht (deadline: 2 september) beloven het boeiende weken te worden in Eindhoven. Op het bureau van technisch manager John de Jong liggen verschillende prangende dossiers en ook trainer Mark van Bommel moet knopen doorhakken. VoetbalPrimeur stipt vijf zaken aan. 

Lozano
Tijdens de eerste weken van het seizoen lijkt het erop alsof Lozano met zijn hoofd al niet meer bij PSV is. Het is natuurlijk geen geheim dat Chucky op een transfer aast en SSC Napoli de Mexicaanse pingelaar graag naar de Serie A wil halen. Voor alle betrokken partijen zou het ideaal zijn als de deal snel afgerond wordt. Op die manier kan Napoli met Lozano aan het nieuwe seizoen in Italië beginnen en heeft PSV nog relatief lang de tijd om de opbrengst van de aanvaller - naar verluidt zo'n 30 à 40 miljoen euro - in de selectie te investeren. 

Extra spits?
Donyell Malen doet het als nummer 9 uitstekend in Eindhoven, maar duidelijk is wel dat het gemis van Luuk de Jong groot is bij PSV. Zonder de targetman moet Van Bommel een heel ander spelletje spelen met z'n team. Sam Lammers was een prima alternatief, en is dat uiteraard nog steeds, maar de van sc Heerenveen teruggekeerde spits raakte geblesseerd en is lang niet inzetbaar. Het is goed mogelijk dat de komst van een extra aanspeelpunt of pinchhitter hoog op het verlanglijstje van Van Bommel staat. Of zou Joël Piroe (20) misschien al voor die rol in aanmerking komen? 

Bergwijn
De transfermarkt is nog drie weken open en dus blijft het voorlopig onrustig rond Steven Bergwijn. Sevilla en Bayern München worden genoemd als mogelijke bestemmingen voor de Oranje-aanvaller. Als hij uiteindelijk behouden blijft, zou dat een enorme meevaller zijn voor PSV. Megatransfer of niet: als Lozano eenmaal is verkocht, heeft De Jong sowieso een aardig potje om in de voorhoede te investeren. De komst van een extra spits is mogelijk, maar het moet ook niet worden uitgesloten dat PSV een buitenspeler of een nummer 10 haalt. 


Oplossing voor drietal
Voor Bart Ramselaar, Derrick Luckassen en Trent Sainsbury is de realiteit keihard. Het trio moet voor 2 september een nieuwe club zien te vinden. Een halfjaar op de bank of de tribune in Eindhoven is het alternatief. De rol van Ramselaar is al langere tijd uitgespeeld en na de opmerkelijke rentree van Daniel Schwaab is het ook einde verhaal voor Luckassen en Sainsbury. Van Bommel liet zondag weten dat de twee verdedigers niet meer in zijn plannen voorkomen.

Het is een lastige situatie, want de drie spelers beschikken allemaal over doorlopende contracten. In het geval van Ramselaar bleek eerder al dat PSV wel een bepaalde transfersom in gedachten heeft en bijvoorbeeld een verhuur dus ook niet de voorkeur heeft.

Gastón Pereiro leek lange tijd op een transfer af te koersen, maar nu de Uruguayaan zijn sleutelbeen heeft gebroken en voorlopig uit de roulatie is, kan er een streep door een zomerse transfer. Van Bommel had in zijn achterhoofd waarschijnlijk geen rekening meer gehouden met Pereiro na 1 september. Dat ligt nu dus plots anders. 

Defensie op orde
Net als haast iedere Eredivisie-trainer is ook Van Bommel duidelijk nog zoekende tijdens de openingsfase van het seizoen. Wanneer is Ibrahim Afellay inzetbaar? Gaat Jorrit Hendrix nog vertrekken? Wat nu met Pereiro? En wie wordt eigenlijk de opvolger van de naar Manchester City vertrokken Angelino? De grote uitblinker van vorig seizoen heeft een gapend gat achtergelaten in het Philips Stadion. Valencia-huurling Toni Lato zakte gigantisch door het ijs tijdens zijn eerste optreden en met Olivier Boscagli en Chris Gloster zijn twee andere spelers aangetrokken die óók als linksback uit de voeten kunnen. Voorlopig kiest Van Bommel voor Michal Sadílek. De Tsjech, van origine een middenvelder, kan ook nog bepaald niet overtuigen. Heel veel tijd om nog volop te puzzelen en schuiven heeft PSV niet: als FK Haugesund donderdag wordt verslagen, wacht in de play-offs van de Europa League al snel een cruciaal tweeluik met Austria Wien of Apollon Limassol.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet PSV een extra spits aantrekken?

Ja
62%
Nee
38%
(3357 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws