LIVE: Ajax worstelt zich naar play-offs Champions League (gesloten)

LIVE: Ajax worstelt zich naar play-offs Champions League (gesloten)

13-08-2019 17:30 Laatste update: 22:28
588

Ajax hoopt zich dinsdagavond ten koste van PAOK Saloniki te plaatsen voor de play-off van de Champions League. De Amsterdammers hebben na de 2-2 in Griekenland een goede uitgangspositie voor de return in de Johan Cruijff Arena. VoetbalPrimeur houdt je vanaf deze plek live op de hoogte van alle ontwikkelingen.

In Thessaloniki kwam Ajax prima uit de startblokken met een vroeg doelpunt van Hakim Ziyech, maar na een mindere fase stond het door goals van Chuba Akpom en Leo Matos bij rust op achterstand. Na de 2-2 van Klaas-Jan Huntelaar kreeg Ajax de beste kansen, maar een winnaar bleef uit. Met twee uitdoelpunten heeft Ajax zich wel een prima uitgangspositie verschaft.

In de return tegen PAOK kiest Ajax-trainer Erik ten Hag voor de 'Champions League-variant' met Dusan Tadic in de spits, net als afgelopen weekend tegen FC Emmen. Verder is Noussair Mazraoui voldoende hersteld van bilspierklachten. Hij start als rechtsback, waardoor Joël Veltman en Lisandro Martínez opnieuw het centrale verdedigingsduo vormen. Perr Schuurs zit op de bank. Razvan Marin staat, in tegenstelling tot de heenwedstrijd, wel in de basis.

Als Ajax erin slaagt PAOK uit te schakelen, heeft het nog één horde te nemen tot de eindronde van de Champions League. In de play-off wacht dan APOEL Nicosia of Qarabag FK. De ploeg uit Azerbeidzjan heeft na een 1-2 uitzege de beste papieren.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Veltman, Martínez, Tagliafico; Blind, Marin, Van de Beek; Ziyech, Tadic, Neres.