'Vertonghen komt niet in 'top shape' terug van vakantie en valt buiten Spurs-boot'

'Vertonghen komt niet in 'top shape' terug van vakantie en valt buiten Spurs-boot'

Gepubliceerd: dinsdag 13 augustus 2019 om 18:07di 13-08-2019 om 18:07

Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino verraste afgelopen weekend door Jan Vertonghen buiten de wedstrijdselectie te laten voor de Premier League-opener tegen Aston Villa. De 32-jarige Belg blijkt niet in topvorm te zijn.

Pochettino bleef na Tottenham - Aston Villa (3-1) geheimzinnig over de reden achter de 'verbanning' van Vertonghen. Wel zei de Argentijnse manager dat hij keuzes moest maken, omdat de wedstrijdselectie van Tottenham 'slechts achttien namen mag tellen'.

The Daily Mail claimt echter meer te weten. Vertonghen is volgens de boulevardkrant niet in 'top shape' uit de zomervakantie gekomen. Het is geen geheim dat Pochettino zijn tactische keuzes voor een groot deel baseert op de fitheid van zijn spelers. Als de data slecht zijn, spaart hij grote spelers niet. Zo werd Toby Alderweireld vorig jaar nog gepasseerd vanwege zijn fysieke gesteldheid.

Pochettino heeft al aangegeven dat er geen issue is met Vertonghen en de Belg binnenkort kan terugkeren in de basiself van Spurs. Tegen Aston Villa koos hij voor Alderweireld en Davinson Sánchez in het centrum van de verdediging.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws