Breaking news

LIVE: AZ jaagt met man en macht op gelijkmaker, Ajax zakt steeds verder terug

Huntelaar 'goud waard' voor Ajax: 'Ik hoor goede berichten uit de kleedkamer'

Huntelaar 'goud waard' voor Ajax: 'Ik hoor goede berichten uit de kleedkamer'

Gepubliceerd: dinsdag 13 augustus 2019 om 20:57di 13-08-2019 om 20:57

Klaas-Jan Huntelaar 'is goud waard' voor Ajax, stelt Ruud Gullit. Ook Youri Mulder is onder de indruk van de 36-jarige routinier, die nog altijd zijn waarde bewijst voor de Amsterdammers.

"Hij houdt het simpel. Ik hoor alleen maar goede berichten uit de kleedkamer over dat hij de jonge spelers helpt. Dat is een Huntelaar die goud waard is voor Ajax", vertelt Gullit bij Ziggo Sport. "Als je dan zo'n mazzelgoal maakt zoals in de heenwedstrijd (vorige week tegen PAOK, red.), is dat helemaal lekker."

Huntelaar werd twee jaar geleden gehaald als mentor voor Kasper Dolberg, maar de Deense spits werd al snel voorbijgestreefd. "Het is heerlijk voor hem. Hij is eigenlijk gekomen om Dolberg te helpen, maar is daar aan voorbij gegaan. Hij doet gewoon normale dingen: bijvoorbeeld inspelen en eenvoudig kaatsen", zegt Mulder.

"Wat ik belangrijk vind is dat hij soms het team aanstuurt. Er waren vorige week momenten dat het team uit elkaar dreigde te vallen. Een ervaren speler als Huntelaar kan dat bewaken."

Dat Huntelaar de voorkeur krijgt boven Dolberg is logisch, vindt Mulder. "Als je iemand passeert die beter presteert, gaat het team ook zeggen: dit kan niet, trainer. De beste moet wel gewoon op z'n plek staan. Als hij beter is dan Dolberg, hoort hij gewoon op de bank."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws