Kritische analyse Ajax: 'De afstemming zo matig dat het team vaak uit elkaar valt'

Kritische analyse Ajax: 'De afstemming zo matig dat het team vaak uit elkaar valt'

Gepubliceerd: woensdag 14 augustus 2019 om 07:27wo 14-08-2019 om 07:27

Laatste update: woensdag 14 augustus 2019 om 10:09wo 14-08-2019 om 10:09

Erik ten Hag heeft nog een flinke puzzel te leggen bij Ajax. Bij de Amsterdammers is het gemis van de vertrokken Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt voelbaar, zo schrijft De Telegraaf in een analyse.

Ajax plaatste zich dinsdagavond met de grootst mogelijke moeite voor de play-offs van de Champions League door PAOK Saloniki uit te schakelen. De halve finalist van vorig jaar won thuis met 3-2 en dat was na de 2-2 in Thessaloniki voldoende om de Griekse kampioen aan de kant te zetten. 'Het is duidelijk dat Ajax de specifieke kwaliteiten van De Ligt en De Jong mist. Zonder deze twee toptalenten heeft Ten Hag de balans nog niet gevonden', schrijft De Telegraaf in een kritische analyse.

'De afstemming tussen de spelers is zo matig, dat het team vaak uit elkaar valt en kwetsbaar is in de counter. Dat Ten Hag de ideale formatie nog niet heeft gevonden om tot een herhaling van vorig seizoen te komen, bleek uit zijn basisopstelling tegen PAOK. In vergelijking met de wedstrijd in Thessaloniki begonnen David Neres en Razvan Marin in de basis voor Kasper Dolberg en Perr Schuurs, terwijl het elftal op liefst vijf (!) plaatsen was gewijzigd', gaat De Telegraaf verder.

Ajax moet het in de play-offs van de Champions League opnemen tegen APOEL Nicosia. De Cyprioten schakelden Qarabag FK uit door na een minimale thuisnederlaag de uitwedstrijd met 0-2 te winnen. Ajax speelt eerst uit: de heenwedstrijd staat gepland voor volgende week dinsdag.

Poll

Gaat Ajax het karwei afmaken tegen APOEL Nicosia?

(10791 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws