El Sierd wuift kritiek weg: 'Eerste werkdag na de vakantie en ik had er zin in'

El Sierd wuift kritiek weg: 'Eerste werkdag na de vakantie en ik had er zin in'

Gepubliceerd: woensdag 14 augustus 2019 om 15:42wo 14-08-2019 om 15:42

Commentator Sierd de Vos trekt zich niets aan van de Ziggo-kijkers die op social media hun ongenoegen uitten over zijn enthousiaste commentaar tijdens Ajax - PAOK Saloniki. De Vos was naar eigen zeggen vol goede zin op zijn eerste werkdag na de vakantie.

De commentator liet onder meer een Servisch dankwoord (na de eerste van twee benutte strafschoppen van Dusan Tadic) en een lofuiting aan Argentinië (na de 2-1 van Nicolas Tagliafico) horen. Niet alle luisteraars konden dat waarderen. "Het was mijn eerste werkdag na de vakantie en ik had er zin in", reageert El Sierd tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik probeer niet in herhaling te vallen, niet eentonig te zijn en niet voorspelbaar te worden, dus ik zoek steeds naar nieuwe bewoordingen voor terugkerende situaties in een wedstrijd. Meestal lukt dat, maar ook wel eens niet. Dat is het risico."

De Vos geeft normaal commentaar op Ziggo, maar Ajax was dinsdag voor heel tv-kijkend Nederland te volgen. "Mensen die mij niet kennen, reageren soms verrast. Die moeten wennen", weet De Vos. Hij trekt zich echter niets aan van de kritiek. "Weet je wat, ik ben voor FIFA 20, het grootste voetbalspel ter wereld, gevraagd als commentator. Nou, die vragen echt geen koekenbakker hoor. Het is al mijn hele carrière een tweedeling: mensen die het fantastisch vinden of die me helemaal niks vinden."

Lees meer over: Champions League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws