De Boer onder vuur na interview met The Guardian: 'Dat willen we allemaal zien'

De Boer onder vuur na interview met The Guardian: 'Dat willen we allemaal zien'

Gepubliceerd: woensdag 14 augustus 2019 om 21:04wo 14-08-2019 om 21:04

Laatste update: woensdag 14 augustus 2019 om 21:20wo 14-08-2019 om 21:20

Frank de Boer heeft een statement naar buiten gebracht naar aanleiding van de commotie rond zijn uitspraken over gelijke betalingen in het mannen- en vrouwenvoetbal. De trainer van Atlanta United schaart zich volledig achter het vrouwenvoetbal.

'Ik wil graag duidelijkheid scheppen over mijn opmerkingen in het verhaal van The Guardian. Als je volledige context neemt, is het duidelijk dat ik het vrouwenvoetbal volledig respecteer en support', aldus De Boer. 'Het is mooi om te zien dat de sport groeit, zowel internationaal als hier in de Verenigde Staten.'

'Als de populariteit blijft toenemen, zal dit ook gevolgen hebben voor de omzet en het salaris in het vrouwenvoetbal. Dat is fantastisch en dat willen we allemaal zien.'

De Boer kreeg de afgelopen 24 uur veel commentaar op zijn uitspraken in het interview met The Guardian. De trainer van Atlanta United zei het 'belachelijk' te vinden dat de salarissen van mannen en vrouwen in het voetbal gelijk moet worden getrokken.

Darren Eales, president van Atlanta United, liet al weten dat het de persoonlijke mening van De Boer is - en niet die van de club. "Laat het duidelijk zijn: onze club is nu en voor altijd bezig om gelijkheid tussen mannen en vrouwen te bevorderen." Eales voegde eraan toe dat De Boer soms nog zoekende is in de Engelse taal.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws