Viergever complimenteus over PSV-partner: 'Hij spreekt uitstekend Engels'

Viergever complimenteus over PSV-partner: 'Hij spreekt uitstekend Engels'

Gepubliceerd: woensdag 14 augustus 2019 om 22:28wo 14-08-2019 om 22:28

De verdediging van PSV heeft in de eerste weken van het seizoen veel weg van een duiventil, maar in de laatste twee wedstrijden koos trainer Mark van Bommel voor hetzelfde centrale duo: Nick Viergever en Timo Baumgartl. Dat bevalt eerstgenoemde.

Viergever speelt graag samen met Baumgartl, die deze zomer voor tien miljoen euro overkwam van VfB Stuttgart. "Een speler die weet wat er gevraagd wordt. Hij heeft een aantal jaren in de Bundesliga gespeeld en spreekt uitstekend Engels", wordt hij geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Dat er wisselingen zijn geweest kan, omdat er nu altijd keuzes gemaakt worden. Dat is elk jaar zo."

PSV neemt het donderdag op tegen FK Haugesund. Inzet is een ticket voor de play-offs van de Europa League. Viergever bespeurt 'positieve agressie' bij zijn medespelers. "We moeten ons niet uit de tent laten lokken en tegen counters aanlopen door onnodig balverlies te lijden. Gewoon onze eigen principes volgen. Individueel geldt dat je altijd een keer minder kan spelen. Als het team dat opvangt en je afspraken nakomt en inzet en arbeid blijft leveren, komt het goed. De ene keer is die de uitblinker, de andere keer een ander."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws