'Aan het einde van het seizoen kom ik terug bij FC Groningen, dat is het doel'

'Aan het einde van het seizoen kom ik terug bij FC Groningen, dat is het doel'

Gepubliceerd: donderdag 15 augustus 2019 om 09:16do 15-08-2019 om 09:16

Tom van de Looi heeft de hoop op een definitieve doorbraak in het eerste elftal van FC Groningen nog niet laten varen. De jonge middenvelder laat zich dit seizoen verhuren aan NEC. In Nijmegen moet Van de Looi (20) vlieguren gaan maken. 

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen werd Van de Looi door FC Groningen-trainer Danny Buijs ingezet in de achterhoede. "Achterin spelen vond ik minder leuk, maar ik begreep het wel", vertelt hij in gesprek met Dagblad van het Noorden. "Ik had mezelf graag op het middenveld willen bewijzen, maar de spoeling achterin was dun. Toch zie ik mezelf echt meer als middenvelder."

Dit seizoen mag hij het laten zien in Nijmegen. "Ik vind NEC echt een mooie club. Ze waren op zoek naar een controleur op het middenveld met enige Eredivisie-ervaring en bepaalde leiderschapskwaliteiten. Iemand die ook nog belangrijk kan zijn in de organisatie van het elftal. Daarvoor zijn ze bij mij uitgekomen. Ik denk dat ik die rol goed in kan vullen."

Veel minuten maken - daar gaat het nu om. "Aan het einde van het seizoen kom ik terug bij FC Groningen. Dan ga ik mijn laatste contractjaar in en zou het mooi zijn als ik Eredivisie kan spelen. Dat is het doel."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws