'Opeens belde Blind: of ik interesse had om reservekeeper van Ajax te worden'

'Opeens belde Blind: of ik interesse had om reservekeeper van Ajax te worden'

15-08-2019 11:02
70

Jeroen Verhoeven kon niet geloven dat Ajax hem in 2009 van FC Volendam naar Amsterdam wilde halen. Een belletje van Danny Blind werd in eerste instantie opgevat als een grap door de gestopte doelman.

"We hadden Kees Kwakman in het team. Die kan goed stemmetjes nadoen", vertelt Verhoeven aan VICE Sports. "We waren net gedegradeerd met Volendam, toen ik tijdens de open dag in het zonnetje zat. Opeens werd ik gebeld door Danny Blind met de vraag of ik interesse had om reservekeeper van Ajax te worden."

Verhoeven kon het niet geloven. "Ik hing op en ging naar Kees toe: jij had net gebeld? Lul niet man, zei Kees. Toen heb ik toch maar even mijn zaakwaarnemer gebeld en gezegd: ik wil eerst dat het goed afgehandeld wordt met Volendam."

Uiteindelijk stond Verhoeven (nu 39) drie jaar onder contract bij Ajax. Hij keepte drie Eredivisie-wedstrijden voor de Amsterdamse club. "Ik was net gedegradeerd met Volendam, dus ik dacht: het zal wel een geintje zijn. Toen Ajax het hele verhaal uitlegde, begreep ik het wel."