FC Utrecht maakt groot contractnieuws officieel: 'Ondanks vele interesse in hem'

FC Utrecht maakt groot contractnieuws officieel: 'Ondanks vele interesse in hem'

15-08-2019 12:10 Laatste update: 12:13
44

Het is officieel: FC Utrecht heeft het contract van Gyrano Kerk opengebroken, verbeterd en verlengd. De medekoploper van de Eredivisie bevestigt dat donderdag via de officiële kanalen.

Kerk ligt nu een jaar langer vast, tot de zomer van 2023. "Gyrano is een vaste en belangrijke kracht in ons eerste elftal, die zich de voorbije seizoenen geweldig heeft ontwikkeld. Met zijn power, snelheid en acties is hij een belangrijk wapen in onze aanval", reageert directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de clubsite.

Zuidam houdt Kerk uit de handen van geïnteresseerde clubs uit binnen- en buitenland. "Het vervult ons met trots dat Gyrano zich, ondanks de vele interesse in hem, langer aan ons heeft gecommitteerd. Hij voelt zich goed in Utrecht en gelooft in de ambities van de club. Wij zijn er van overtuigd dat hij de prestatiecurve die hij hier heeft ingezet, verder kan doortrekken. We gaan samen de toekomst vol vertrouwen en energie tegemoet."

Kerk is in de eerste weken van het nieuwe seizoen de grote blikvanger van FC Utrecht. In vier officiële wedstrijden (Europa League en Eredivisie) was hij goed voor twee goals en drie assists.