Utrecht slaat grote slag en strikt 'jongen van de club': Er was veel interesse

Utrecht slaat grote slag en strikt 'jongen van de club': "Er was veel interesse"

15-08-2019 10:40 Laatste update: 10:47
114

FC Utrecht slaat een grote slag: Gyrano Kerk heeft zijn contract verlengd in de Domstad. Kerk, de grote blikvanger van Utrecht in de eerste weken van het seizoen, ligt nu tot de zomer van 2023 vast. Dat melden Voetbal International en De Telegraaf.

Kerk maakte in de eerste twee speelronden van de Eredivisie veel indruk en vestigde daarmee de aandacht van binnen- en buitenlandse clubs op zich. De 23-jarige aanvaller geeft echter zijn woord aan FC Utrecht. De medekoploper van de Eredivisie heeft het contract van Kerk opengebroken, opgewaardeerd en met een jaar verlengd.

"Er was inderdaad veel interesse", zegt zaakwaarnemer Richinel Bryson van Ceasar Sports Account tegen VI. "Toch heeft Gyrano er bewust voor gekozen zijn contract met een jaar open te breken. Hij had weg gekund maar voelt het vertrouwen van de club. Ook wil hij de club graag helpen bij de ambitieuze toekomstplannen die er liggen. Gyrano is een jongen van de club en heeft veel aan FC Utrecht te danken. Bovendien kan hij hier nog groeien."

Jordy Zuidam, directeur voetbalzaken in Utrecht, maakte zich intern hard voor het nieuwe contract van Kerk. Bryson: "Het gaat om vertrouwen. Gyrano had zijn goede spel kunnen verzilveren, maar kiest voor logische stappen in zijn carrière. Bij Utrecht heeft hij zich sterk ontwikkeld en is er nog ruimte om een volgende stap te maken. Dit geeft rust voor zowel hem, als de club."

FC Utrecht liet de laatste dagen meerdere keren weten dat Kerk een miljoenenbedrag zou kosten, mochten clubs uit binnen- of buitenland hun interesse concretiseren. Vooral vanuit Engeland was er belangstelling. Kerk was dit seizoen al goed voor drie goals en één assist.