LIVE: AZ overtuigt met ruime zege, ook Feyenoord en PSV naar play-offs (gesloten)

LIVE: AZ overtuigt met ruime zege, ook Feyenoord en PSV naar play-offs (gesloten)

15-08-2019 17:50 Laatste update: 22:25
297

Ajax bereikte dinsdagavond de play-offs van de Champions League, donderdagavond is het aan Feyenoord, PSV en AZ om de laatste voorronde van de Europa League te bereiken. De drie Nederlandse ploegen staan er allemaal (vrij) goed voor. VoetbalPrimeur houdt je vanaf hier live op de hoogte van alle ontwikkelingen.

De Nederlandse Europa League-avond begint in Georgië, waar Feyenoord het opneemt tegen Dinamo Tbilisi. In eigen stadion won de formatie vorige week met ruime cijfers (4-0) en dus mag het donderdagavond niet meer misgaan. De wedstrijd wordt gespeeld in een nagenoeg leeg stadion, als gevolg van een straf die Dinamo Tbilisi opgelegd heeft gekregen van de UEFA. Bij de Rotterdammers ontbreken Leroy Fer, Dylan Vente, Emil Hansson en Yassin Ayoub om uiteenlopende redenen. Dinamo Tbilisi - Feyenoord begint om 18:30 uur.

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Geertruida, Botteghin, Van der Heijden, Haps; Tapia, Kökcü, Burger; Narsingh, Berghuis en Larsson.

Ook PSV heeft een uitstekende uitgangspositie voor het behalen van de play-offs van de Europa League. In Noorwegen wonnen de Eindhovenaren met 0-1 van FK Haugesund. Het karwei kan donderdag in het eigen Philips Stadion worden geklaard. Dat gebeurt hoogstwaarschijnlijk zonder Hirving Lozano. De Mexicaan deed door een lichte blessure niet mee aan de afsluitende training en staat op het punt een miljoenentransfer naar Napoli te maken. PSV - FK Haugesund begint om 20:30 uur. 

Opstelling PSV: Zoet; Dumfries, Baumgartl, Viergever, Sadílek; Rosario, Bergwijn, Gutiérrez; Bruma, Malen en Gakpo.

AZ wacht van de drie Nederlandse ploegen de zwaarste opgave. De Alkmaarders slaagden er op bezoek bij FC Mariupol niet in tot scoren te komen en moet in de return waken voor een zwaar tellend uitdoelpunt. Anderzijds is de opdracht eenvoudig: winnen en AZ staat in de play-offs van de Europa League. Het duel wordt donderdag overigens afgewerkt in Den Haag. Omdat een deel van het dak van het eigen stadion vorige week instortte, speelt AZ de return in het Cars Jeans Stadion van ADO. AZ - FC Mariupol begint om 20:30 uur.

Opstelling AZ: Bizot; Wijndal, Wuytens, Vlaar, Svensson; Ouwejan, Koopmeiners, Midtsjö; Idrissi, Boadu en Stengs