Domper voor Miedema: Oranje-aanvalster valt net buiten podium voor beste speelster

Domper voor Miedema: Oranje-aanvalster valt net buiten podium voor beste speelster

Gepubliceerd: donderdag 15 augustus 2019 om 15:08do 15-08-2019 om 15:08

Laatste update: donderdag 15 augustus 2019 om 15:09do 15-08-2019 om 15:09

Vivianne Miedema is niet langer in de race om te worden verkozen tot UEFA Women's Player of the Year. De aanvalster van Oranje en Arsenal eindigde net achter de drie genomineerden voor de prestigieuze prijs, zo heeft de UEFA laten weten. 

De drie genomineerden spelen allemaal bij Champions League-winnaar Olympique Lyon. Lucy Bronze, Ada Hegerberg en Amandine Henry kunnen tot speelster van het jaar worden verkozen. De winnaar wordt op donderdag 29 augustus bekendgemaakt, wanneer in Monaco wordt geloot voor de groepsfase van de Champions League. 

Miedema maakte een uitstekend seizoen door met Arsenal. Ze werd topscorer in de Engelse competitie en werd verkozen tot beste speelster van het seizoen. Met het Nederlands elftal reikte ze afgelopen zomer ook nog eens tot de finale van het WK, waarin de Verenigde Staten te sterk bleken. 

Uit het bericht van de UEFA blijkt dat Miedema net naast een podiumplek heeft gegrepen. Miedema kreeg 31 punten van de jury en eindigde daarmee op een vierde plek. Daardoor blijft Lieke Martens (2017) de enige Nederlandse speelster die de prestigieuze prijs in de wacht wist te slepen. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws