Dubbelslag voor FC Groningen: middenvelder en spits komen naar Eredivisie

Dubbelslag voor FC Groningen: middenvelder en spits komen naar Eredivisie

Gepubliceerd: donderdag 15 augustus 2019 om 18:23do 15-08-2019 om 18:23

Laatste update: donderdag 15 augustus 2019 om 18:28do 15-08-2019 om 18:28

FC Groningen verwelkomt twee nieuwe spelers. Middenvelder Ahmed El Messaoudi komt over van KV Mechelen en vleugelaanvaller Joel Asoro wordt voor één seizoen gehuurd van Swansea City. Eerstgenoemde tekent een contract voor drie jaar.

De 24-jarige El Messaoudi speelde vorig seizoen nog op huurbasis voor Fortuna Sittard, waar hij met vijf doelpunten en vijf assists één van de uitblinkers was. Bij Mechelen was echter geen plaats voor de in Brussel geboren Marokkaan. "Voor het middenveld, waar we ruim zitten in de aanvallend ingestelde spelers, waren wij nog op zoek naar een speler die voor extra balans zorgt binnen onze selectie", vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus. "Het liefst een speler met veel voetballend vermogen en fysieke kracht. In die zoektocht zijn we uitgekomen bij Ahmed."

"Hij heeft afgelopen seizoen bij Fortuna Sittard laten zien over veel voetballend vermogen te beschikken, daarnaast kan hij zowel controlerend spelen op het middenveld als belangrijk zijn in het meepikken van doelpunten en assists", vervolgt Fledderus. "Ahmed beschikt over prima fysieke voorwaarden en geeft ons daarmee extra body en lengte." Naar verluidt kon El Messaoudi ook rekenen op belangstelling uit Turkije en Spanje, maar kiest hij dus voor Groningen. Hij kwam eerder uit voor Standard Luik en Lierse SK.

Optie tot koop op Asoro
Asoro komt op huurbasis over van Swansea City, maar Groningen bedong tevens een optie tot koop op de Zweedse jeugdinternational (20). Hij moet 'snelheid en diepte' toevoegen aan het spel van de Groningers. "Dat hij enorm talentvol is, is duidelijk. Joel kiest bewust voor FC Groningen, waar bewezen is dat jonge talenten zich goed kunnen ontwikkelen en een volgende stap in hun carrière kunnen zetten. Hij krijgt bij ons de kans om zijn talent te laten zien en dan is het aan hem om ons allemaal te overtuigen", aldus Fledderus.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws