Stam bevestigt Feyenoord-vertrek: 'Kijken wat speler wil en hoe positie bezet is'

Stam bevestigt Feyenoord-vertrek: 'Kijken wat speler wil en hoe positie bezet is'

Gepubliceerd: donderdag 15 augustus 2019 om 22:00do 15-08-2019 om 22:00

Feyenoord verhuurt Calvin Verdonk aan FC Twente. Dat meldt de Rotterdamse club na het duel met Dinamo Tbilisi in de derde voorronde van de Europa League (1-1). De verdediger maakt in Rotterdam geen aanspraak op veel speeltijd.

"Calvin wordt verhuurd en gaat naar FC Twente als alles afgerond is. Dat is voor zes maanden", liet coach Jaap Stam al weten op de persconferentie. "We hebben gekeken naar wat een speler zelf wil en hoe zijn positie bezet is. Dan maak je beslissingen. Wat er verstandig is voor ons, maar ook voor de speler zelf." Het Algemeen Dagblad meldde eerder op de avond al dat Verdonk in januari naar LA Galaxy vertrekt. Zijn contract in De Kuip loopt medio 2020 af.

Stam had goed nieuws over Eric Botteghin. De Braziliaanse mandekker viel twintig minuten voor tijd uit. "Eric had kramp, dus dat valt wel mee denk ik", stelt de oefenmeester van de Rotterdammers. Hij vond het 'apart' om in een leeg stadion te spelen. "Je moet uitkijken met wat je zegt. Dat kan tegen je gebruikt worden. Het is een aparte gewaarwording."

Stam rekent Jan-Arie van der Heijden zijn fout niet zwaar aan. "Dat kan gebeuren, als je van achteruit op wilt bouwen, dus ik verwijt hem niets. Gelukkig zetten we het met de 1-1 snel weer recht."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws